Böcek İlaçlama Nasıl Yapılır?
İlaçlama, böcek veya kemirgen türüne ve yoğunluğuna bağlı olarak;
• Sıvı İlaçlama (Kokulu & Kokusuz)
• ULV Yöntemi ile İlaçlama
• Jel İlaçlama
• Fare İstasyonu
yöntemleriyle yapılmaktadır. Bununla birlikte tüm türlere etki edecek şekilde "Genel Koruma Amaçlı İlaçlama" uygulaması da yapılabilmektedir. Kullandığımız tüm ilaçlar Sağlık Bakanlığı onaylıdır, sizin ve çocuklarınızın sağlığına zararlı değildir.
Sıvı İlaçlama (Kokulu)
Kokulu ilaçlama; böcek türlerinin fazla şekilde bulunduğu yerlere yapılmalıdır. Kokulu ilaçlama, bu yöntem sonucunda kısa sürede haşerelere etki etmeye başlar. Kokulu ilaçlama uygulandıktan sonra alan 2 saat kapalı kalmalı ve 30-45 dakika havalandırıldıktan sonra kullanılmalıdır. Açıkta bulunan yiyecek ve gıda maddeleri ilaçlanacak alandan kaldırılmalı ve ağzı mutlaka kapatılmalı veya buzdolabına konmalıdır.
Sıvı İlaçlama (Kokusuz)
Kokusuz ilaçlama; sıvı pompa yöntemiyle uygulanır, kokusuz ilaçlama uygulama yapılan alanı terk etmeye gerek yoktur. Kokusuz ilaçlama, açıkta bulunan yiyecek ve gıda maddeleri ilaçlanacak alandan kaldırılmalı ve ağzı mutlaka kapatılmalı veya buzdolabına konmalıdır.
ULV Cihazı ile Püskürtme Yöntemi
U.L.V (Ultra Low Volume) son derece ince püskürtme tekniği ile yapılan sisleme yöntemidir. Böcekler ve gözün görmediği mikroorganizmaları yok etmede etkili yöntemlerden biridir. Etkisini çok kısa sürede gösterir, özellikle kapalı mekanlarda kısa sürede sonuç verir.
Jel İlaçlama
Jel ilaçlama; bir enjektör yardımıyla mutfak, yemekhane vb. ortamlarda bulunan böceklere karşı (özellikle hamam böceği ve kalorifer böceği) uygulanan ilaçlama yöntemidir. Jelin herhangi bir kokusu yoktur, ilaçlanan ortamı terk etmeniz gerekmez.
Fare İstasyonu
Fare istasyonları, farenin girebileceği büyüklükte, kapalı ve kilitli kutulara verilen addır. Kilitli kutuların içine; mum blok yada tablet şeklinde fare yemleri yerleştirilir. Kutular kapalı ve kilitli olduğu için çocuklar, bebekler veya evcil hayvanlarınız için tehlike arz etmez.