/

Artık bina temizliğinde dış cephe temizliği modern yaşamımızın bir parçası haline gelmiştir. Yüksek ve büyük binalar için temizlik son derece zor olmasından dolayı dış cephe temizliği de çok büyük öneme sahip olmuştur. Gelecek nesillere temiz bir yaşam alanı ve daha temiz bir çevre bırakabilmek adına plazaların, avmlerin, gökdelenlerin, hastanelerin ve buna benzer büyük binaların dış cephe temizliği özenli bir şekilde yapılmalıdır.

Şehirlerde bulunan yüksek ve oldukça büyük binaların elbette ki zeminden temizlenmesi imkansızdır. Yağmur, rüzgar gibi doğal ve çevresel etkenlerle oluşan kirlilikler bu tip yüksek binalarda birikir ve temizlenmesi gerekmektedir. Yüksek yerlere erişim sağlayabilmek için ise ekipmanlara ve uygun temizleyicilere ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Düzenli olarak dış cephe temizlik hizmeti gören ve görmeyen yapılar arasında büyük farklılıklar bulunmaktadır. Bir düzen çerçevesinde dış cepheleri temizlenmekte olan binalar çatlama yıpranma ve deforme olma konusunda daha uzun ömürlü olacaktır. Aksi durumda temizliği ihmal edilen yapıların zamanın ilerlemesiyle birlikte kullanılan malzemelerin daha hızlı deforme olduğu görülmüştür. Yüksek ve büyük yapıların dış cepheleri cam, kompozit, alüminyum, metal, taş gibi çok çeşitli malzemelerden yapılabilmektedir. Bu malzemeler de düzenli olarak temizlenmediğinde kullanım ömrü kısalabilmektedir.

En Kaliteli Dış Cephe Temizlik Hizmetleri

Genellikle büyük yapılarda uygulanmakta olan hizmetler asansörlü sistemler, vinçli sistemler ve teleskobik sırıklar gibi farklı metotlarla yapılmaktadır. Sistemlerin tamamı insanların üzerine binen yükü azaltmak, temizlik işlemini en kolay hale getirmek ve kaybedilen zamanı önlemek adına birçok şirket tarafından uygulanmakta olan yöntemlerdir.

Bir yapı, eğer 20 metrenin altında bir yüksekliğe sahip ise genellikle 2-3-4 katlı yapılardır. Bu yapılarda daha çok teleskobik sırık yöntemi ile dış cephe temizliği yapılmaktadır. 20 metrenin üzerindeki yapılar için ise daha çok asansörlü ve vinçli sistemler dış cephe temizlik sistemleri için kullanılmaktadır.

Dış cephe temizlik hizmeti son derece dikkat edilmesi gereken ve kaliteye özen gösterilmesi gereken bir hizmet çeşididir. O nedenle tamamıyla profesyonel ekipler tarafından kaliteli ekipmanlarla çalışılması gerekmektedir. Müşterilerin de dış cephe temizlik hizmeti alırken bu hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

Günümüzde daha çok büyük yapıların olduğu metropollerde daha çok ihtiyaçlar arasına girmektedir. Şehrin genel görüntüsünü güzelleştirmek, yaşam standardını yükseltmek, plazalar ve iş hanları için temiz bir görüntü oluşturarak yüksek motivasyon sağlanması adına dış cephe temizliğinin periyodik olarak yapılması gerekmektedir.